RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > Kaj ponujamo > Retorika

Retorika

KATERE PROGRAME ŠE IZVAJAMO:

Predstavljeni so le temeljni programi. V praksi skupaj z naročniki oblikujemo programe, ki jim zagotavljajo najučinkovitejšo pot do želenega cilja. Zato vsebine tudi združujemo, prepletamo in vključujemo nove. Uspešno izvajamo tudi: 
 
  • POSLOVNA PREZENTACJA KOT PREPRIČLJIV JAVNI NASTOP
  • SODNIKOV PROFESIONALNI NASTOP
  • RETORIKA ZA PRAVNIKE
  • MODERIRANJE UČNEGA PROCESA


TRENINGI ali DELAVNICE za skupine

Izvajamo skupinske delavnice in treninge, namenjene podjetjem ali institucijam, ki želijo svoje zaposlene izuriti v retoričnih veščinah.
Imeli bodo več koristi, če se odločijo za interne delavnice ali treninge:
program bomo oblikovali po njihovih željah in potrebah, trenirali bomo veščine, ki jih posamezniki potrebujejo pri svojih vsakdanjih situacijah, zato bomo učinkovitejši, postavljene cilje pa bomo hitreje in lažje dosegli.
 
Pri delavnicah spoznavamo praktične veščine, ki jih udeleženci potrebujejo pri svojem delu. Na treningih pa te veščine »treniramo«: izhajamo iz situacij, v katerih bodo udeleženci veščine potrebovali (poslovne prezentacije na terenu, dati izjavo za javnost, pred zaposlenimi pojasniti manj prijetno novico, na naslednjem sestanku zagovarjati svoje stališče …).
 

Kako so treningi oziroma delavnice organizirani?

Z naročnikom se dogovorimo: kje, v kakšnem obsegu, katere vsebine … bomo skupaj »obdelali«. Naročnik prevzame organizacijski del (razen, če se seveda dogovorimo drugače).
 

Trajanje

Temeljni programi trajajo 16 pedagoških ur, skrajšani pa 8 pedagoških ur, pri čemer zaradi manjšega števila ur program vsebuje manj praktičnih vaj in primerov. Kadar pa želimo posameznike v skupini temeljito izuriti v retoričnih veščinah, je zaželeno, da usposabljanje traja vsaj 25 pedagoških ur.
 

Število udeležencev

Na delavnici je zaželenih največ 20 udeležencev, na treningih pa do 10 udeležencev. Naročnik se seveda lahko odloči tudi za večje število udeležencev. Trening potem preoblikujemo v delavnico, delavnico pa v seminar oziroma frontalno predavanje (če je več kot 25 udeležencev), ki se prepleta s krajšimi skupinskimi vajami ali vajami v dvojicah oziroma trojicah.
 

Metode dela

Pri delavnicah in treningih uporabljamo krajša predavanja, diskusije, delo v parih ali manjših skupinah ter individualno delo. Predvsem uporabljamo moderacijske tehnike, ki udeležence spodbudijo k praktičnosti in takojšnji uporabi predstavljenih vsebin v praksi. Poslužujemo se metode coachinga – individualno in skupinsko obliko, s katero udeležencem še dodatno pomagamo do želenih ciljev.
Kadar želimo ljudem pomagati pri iskanju praktičnih rešitev, vključujemo tudi supervizijo in svetovanje (counselling).
Predvsem pa se zavedamo, da je najučinkovitejša metoda učenja izkustveno učenje, zato na izobraževanju izvajamo praktične simulacije (nastopov, prezentacij, izjav, razprav: diskusij in debat; sestankov, kjer je treba povedati svoje mnenje, nasprotovati mnenjem sogovornikov …).
Če je potrebno oziroma tako želi naročnik (še posebej pri treningih), dodamo snemanje s kamero.
 

Cena

Cena posamezne oblike – delavnice, treninga, seminarja ali predavanja je odvisna od več dejavnikov: trajanja, števila udeležencev, dodatne priprave zaradi želja naročnika, analize njihovega trenutnega stanja in priprave konkretnih možnih rešitev … Zato jo oblikujemo skupaj z naročnikom. 

INDIVIDUALNI TRENING

Morda pa se boste raje odločili za individualni trening,

  • ker imate preveč natrpan urnik in se ne morete prilagajati urniku skupine,
  • morda imate konkreten cilj, kdaj boste potrebovali retorične veščine, pa bi radi trening hitreje zaključili - veščine hitreje osvojili oziroma razvili,
  • morda imate konkretne težave, ki bi jih radi sami čim hitreje odpravili
  • ...
Obseg treninga je odvisen od potreb in želja vsakega posameznika. Skupaj se dogovorimo za število ur in metode dela.
 
Morda pa bomo skupaj ugotovili, da bi bilo trening dobro povezati s coachingom …, saj bi radi določili konkretne cilje in »strenirali« potrebne veščine, ki jih za ta cilj potrebujete … Morda pa bomo naleteli na konkretna vprašanja, za katera bo svetovanje najprimernejša oblika ...

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana