RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Medosebno komuniciranje na delovnem mestu

Asertivno komuniciranje

Kako komunicirate s svojimi sodelavci? Morda ste že iskali načine, kako bi s sodelavci lažje sodelovali in tako dosegali boljše rezultate.

Več

Kako spregovoriti s človekom, ki nam gre na živce

Kdaj ste se nazadnje spopadali z neprijetnimi mislimi: »Ojoj, spet moram k njemu. Z njim se ne da pogovarjati. Res mi gre na živce.« Preverite, kaj lahko sami storite, da se začnete z dotičnim lažje pogovarjati.

Več

Kako se odzvati, ko sodelavci manipulirajo z nami?

Verjetno ste se že pogovarjali s kakim človekom, ki je govoril z vami zelo prijazno, čutili pa ste, da misli drugače. Njegove besede so zvenele celo preveč prijazno, ko ste na njegovi zgornji ustnici opazili tresljaje, kar je izražalo napetost, morda jezo ali nejevoljo. Kaj ste storili? Kako ste se odzvali?

Več

Kako se odzvati, kadar kdo od sodelavcev širi o nas laži?

Kaj bi storili, če bi sodelavec prišel k vam in vam povedal: »Kaj pa se dogaja? Včeraj je Miha ob kavi govoril, kako je s tabo težko sodelovati. Poudarjal je, da mora vedno obveljati tvoja, saj nočeš poslušati in sprejeti nobenih drugih predlogov. Omenil je celo, da si bil ti tisti, ki je šefu govoril, kaj se pogovarjamo zjutraj ob kavi. Ko so ostali to slišali, so bili jezni. Nekaj ukreni. Samo ne povej, da sem ti to jaz povedal!«

Več

Kakšen je naš delovni stil – kakšne priganjalce nosimo v sebi

Imate kdaj občutek, da ne delate dovolj dobro, ali pa ugotavljate, da je v teh časih treba nadrejenim takoj ustreči …? Morda se vam zdi, da vas čas neprestano priganja, a si dopovedujete, da morate zdržati in pokazati, kako močni ste v sebi. Kako dolgo boste zdržali? Kaj se dejansko dogaja v vas?

Več

Spoznajmo sebe, da bomo bolje razumeli druge! (prvi del)

Se morda sprašujete, kaj se v ljudeh dogaja, da jih nikakor ne morete razumeti? Ste tudi sami kdaj ugotavljali: »Saj ne vem, kaj mi je. Res ne vem, zakaj sem tako odreagiral?«

Več

Spoznajmo sebe, da bomo bolje razumeli druge (drugi del)

spoznajmo-sebe-da-bomo-bolje-razumeli-druge-drugi-del

Ste morda pri sebi (in drugih) večkrat zaznali, kako popačeno je naše mišljenje? Se zavedamo, da imamo 12 napak izkrivljenega mišljenja, ki nam onemogočajo živeti lepo in polnejše življenje?

Več

Kako povedati kritiko (prvi del)?

Želite komu povedati kritiko? Uporabite t. i. »power burger« ali »motivacijski sendvič«, s katerim lahko dosežete spremembe in celo povečate motivacijo tistih, ki jim je kritika (povratna informacija brez presojanja) namenjena.

Več

Kako povedati kritiko (drugi del)

Ste komu pred kratkim izrekli kritiko? Kako vam je šlo? Na kakšen odziv ste naleteli?

Več

Kako sprejeti kritiko (prvi del)

Ste se že spraševali, zakaj ljudje neupravičeno izrekajo kritiko? Ste jo že doživeli? Kako ste se odzvali? Lahko preverite, kaj storiti v takih situacijah? (članek s filmom)

Več

Kako sprejeti kritiko (drugi del)

Preverite, kako se pogovarjati z nadrejenim, ki ne zna pravilno izreči kritike in ni pripravljen na pogovor s podrejenim. Kaj lahko v takih primerih stori podrejeni?

Več

Kako povedati neprijetno novico

Si predstavljate, da ste se znašli v situaciji, ko je treba sodelavcu povedati neprijetno novico ali pa se na to še pripravljate?

Več

Kako se odzovemo v manj prijetnih situacijah

Ste v manj prijetnih situacijah tiho, se razburite, se trudite biti prijazni, mislite pa si svoje …? Preverite.

Več

Kako reči NE?

Kaj boste storili, če sodelavec želi vašo pomoč, vi pa mu zaradi pomanjkanja časa ne morete ustreči? (članek z filmom)

Več

Od prepričevanja do sodelovanja

Kako naj sodelujeta zaposlena, ki pripadata dvema različnima generacijama, zato se počutita ogrožena?

Več


Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana