RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > Kaj ponujamo > Komuniciranje n...

Komuniciranje na delovnem mestu

KATERE PROGRAME ŠE IZVAJAMO:

Predstavljeni so le temeljni programi. V praksi skupaj z naročnikom oblikujemo programe, ki jim zagotavljajo najbolj učinkovito pot do želenega cilja. Zato vsebine tudi združujemo, prepletamo in vključujemo nove. Uspešno izvajamo tudi:

  • KOMUNICIRANJE ZA NABAVNIKE
  • KOMUNICIRANJE ZA TAJNICE IN POSLOVNE SEKRETARKE
  • KAKO KOMUNICIRATI S STRANKAMI
  • KAKO KOMUNICIRATI S »TEŽAVNIMI« STRANKAMI in USPEŠNO REŠEVATI KONFLIKTE (reklamacije)
  • KOMUNICIRANJE ZA CENILCE IN LIKVIDATORJE
  • SITUACIJSKO VODENJE
 

TRENINGI ali DELAVNICE za skupine

Izvajamo skupinske delavnice in treninge, namenjene podjetjem ali institucijam, ki želijo svoje zaposlene izuriti v komunikacijskih in pogajalskih veščinah.
Imeli bodo več koristi, če se odločijo za interne delavnice ali treninge:
program bomo oblikovali po njihovih željah in potrebah, trenirali bomo veščine, ki jih posamezniki potrebujejo pri svojih vsakdanjih situacijah, zato bomo učinkovitejši, postavljene cilje pa bomo hitreje in lažje dosegli.
 
Pri delavnicah spoznavamo praktične veščine, ki jih udeleženci potrebujejo pri svojem delu. Na treningih pa te veščine »treniramo«: izhajamo iz situacij, v katerih bodo udeleženci veščine potrebovali (voditi sestanek, čaka jih konkretno pogajanje z dobavitelji, s svojimi podrejenimi bodo reševali konfliktno situacijo …).
 

Kako so treningi oziroma delavnice organizirane

Z naročnikom se dogovorimo: kje, v kakšnem obsegu, katere vsebine … bomo skupaj »obdelali«. Naročnik prevzame organizacijski del (razen, če se seveda dogovorimo drugače).
 

Trajanje

Temeljni programi trajajo 16 pedagoških ur, skrajšani pa 8 pedagoških ur, pri čemer zaradi manjšega števila ur program vsebuje manj praktičnih vaj in primerov. Kadar pa želimo posameznike v skupini temeljito izuriti v komunikacijskih in pogajalskih veščinah, je zaželeno, da usposabljanje traja vsaj 25 pedagoških ur.
 

Število udeležencev

Na delavnici je zaželenih največ 20 udeležencev, na treningih pa do 10 udeležencev. Naročnik se seveda lahko odloči tudi za večje število udeležencev. Trening potem preoblikujemo v delavnico, delavnico pa v seminar oziroma frontalno predavanje (če je več kot 25 udeležencev), ki se prepleta s krajšimi skupinskimi vajami ali vajami v dvojicah oziroma trojicah.
 

Metode dela

Pri delavnicah in treningih uporabljamo krajša predavanja, diskusije, delo v parih ali manjših skupinah ter individualno delo. Predvsem uporabljamo moderacijske tehnike, ki udeležence spodbudijo k praktičnosti in takojšnji uporabi predstavljenih vsebin v praksi. Poslužujemo se tudi metode coachinga – individualno in skupinsko obliko, s katero udeležencem še dodatno pomagamo do želenih ciljev.
Kadar želimo ljudem pomagati pri iskanju praktičnih rešitev, vključujemo tudi supervizijo in svetovanje (counselling).
Predvsem pa se zavedamo, da je najučinkovitejša metoda učenja izkustveno učenje, zato na izobraževanju izvajamo praktične simulacije (sestankov, pogajanj, reševanja konfliktnih situacij, reklamacij …).
Če je potrebno oziroma tako želi naročnik (še posebej pri treningih), dodamo snemanje s kamero.
 

Cena

Cena posamezne oblike – delavnice oziroma treninga, seminarja ali predavanja je odvisna od več dejavnikov: trajanja, števila udeležencev, dodatne priprave zaradi želja naročnika, analize njihovega trenutnega stanja in priprave konkretnih možnih rešitev … Zato jo oblikujemo skupaj z naročnikom.
 

INDIVIDUALNI TRENING

Morda pa se boste raje odločili za individualni trening,

  • ker imate preveč natrpan urnik in se ne morete prilagajati urniku skupini,
  • morda imate konkreten cilj, kdaj boste potrebovali komunikacijske ali pogajalske veščine, pa bi radi trening hitreje zaključili,
  • morda imate konkretne težave, ki bi jih radi sami čim hitreje odpravili, a jih ne želite deliti s skupino
 
Obseg treninga je odvisen od potreb in želja vsakega posameznika. Skupaj se dogovorimo za število ur in metode dela.
 
Morda bomo skupaj ugotovili, da bi bilo trening dobro povezati s coachingom …, saj bi radi določili konkretne cilje in »strenirali« potrebne veščine, ki jih za ta cilj potrebujete … Morda pa bomo naleteli na konkretna vprašanja, za katera bo svetovanje najprimernejša oblika. Ali pa bomo »trčili« ob ovire preteklosti, ki vam onemogočajo delovati in biti, kar si želite. Takrat bo pogovor s terapevtom najprimernejša oblika.
 
 

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana