RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > E-Novice > 6. številka

6. številka


  1. Se morda sprašujete, kakšen naj bo uspešen sindikalist – kaj potrebuje, kaj naj razvije pri sebi?
     
  2. Morda ugotavljate, da imate še vedno težave, kadar je treba komu izreči kritiko? Morda se sprašujete, če vaše besede ne bodo dovolj, potrebujete sogovornikovo sodelovanje – sami namreč ne želite predlagati rešitve; želite, da to stori sogovornik: naj pove, kaj bo v prihodnje spremenil ali naredil drugače.
     
  3. Tudi doma ugotavljate, da bi bilo v vaši družiti potrebno boljše sodelovanje. Ob tem razmišljate, kako uveljaviti svojo avtoriteto in otrokom s svojimi besedami ter dejanji pokazati pravi zgled za trdno in uspešno sodelovanje.

Preverite. Nova številka e-novic ponuja možnosti, kaj v takih in podobnih situacijah lahko storimo.
 
Intervju
Pogovarjali smo se s Tomažem Boltinom, predsednikom Sindikata bančništva Slovenije (SBS), ki pojasnjuje, da mora imeti uspešen sindikalist osebne lastnosti, kot sta preudarnost in potrpežljivost. Prav tako poudarja pomen »mehkih« veščin. (VEČ)
 
Kako povedati kritiko (drugi del)
Ste v zadnjih dneh komu izrekli kritiko? Ste se odločili za »sendvič-kritiko«? Ste morda ugotovili, da bo pogovor najučinkovitejši, če bo sogovornik sam predlagal možne rešitve? Kako torej v »sendvič-kritiko« aktivno vključiti tudi sogovornika? (VEČ)  

 
Koristno branje
Kako se starši odzovemo na otrokove laži, krajo in podobne »lumparije« v času odraščanja? Kako uveljavimo svojo avtoriteto? Se zatekamo v grožnje, zmerjanje, obljube, iskanje krivcev ali celo v surovost? (VEČ)

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana