RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > E-Novice > 4. številka

4. številka

Ste se morda tudi sami že spraševali, če živimo v času krize vrednot? Ste morda ugotavljali, kako se kriza odraža pri vodenju? Nadrejeni pogosto uporabljajo ukazovanje in ustrahovanje, pri tem pa zahtevajo, da jih podrejeni spoštujejo in z njimi dobro sodelujejo … Če temu ni tako, se poslužujejo nepravilne kritike. Pomembno je, da podrejeni pozna pravila, kako kritiko sprejeti – kaj lahko reče in kaj ne bo primerno. Lahko se zgodi, da podrejeni pride domov in nadaljuje z nizom kritiziranja; začne kritizirati svoje otroke … Tako se ujame v začarani krog razpadajočih odnosov, slabe volje in celo osamljenosti.

Pogovorjali smo se z izr. prof. dr. Dejanom Jelovcem, ki pojasnjuje spremembe na področju vrednot ljudi. Ugotavlja, kaj se dogaja z našo odgovornostjo, strpnostjo in spoštovanjem sočloveka. Predvsem pove, da nadrejeni spoštovanja ne bodo pridobili z ustrahovanjem, dosegli ga bodo z racionalno avtoriteto. (VEČ)

Kako sprejeti kritiko (drugi del)
Preverite, kako se pogovarjati z nadrejenim, ki ne zna pravilno izreči kritike in ni pripravljen na pogovor s podrejenim. Kaj lahko v takih primerih stori podrejeni? (VEČ)

Koristno branje
Kako kritizirate svoje otroke? Jim pravilno določite kazen, kadar je potrebna? Kako pa jih pohvalite, kadar si jo zaslužijo? (VEČ)


Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana