RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > E-Novice > 9. številka

9. številka


Čas božično-novoletnega vzdušja je lahko tudi čas, da se zazremo vase, se ustavimo in preverimo, kaj si zares želimo. Drug drugemu rečemo: »Srečno, pa veliko zdravja!«. Pa za to tudi kaj storimo? Ponavadi je obljub veliko, ki začnejo bledeti že januarja.
 
Naj bo to čas, ko se ustavimo in spoznamo, kaj si resnično želimo in kaj smo pripravljeni storiti, da bomo želje uresničili. Sreča ni nekaj, kar bo prišlo, ko si rečemo: »Samo še tole končam, pa bom lažje ...«; »Samo še službo zamenjam, pa bom začela živeti.«; »Takoj, ko se preselimo, bo vse drugače« Tisto »vse drugače« pa ne pride.
 
Sreča živi samo v sedanjem trenutku, zato je čas, da se ustavimo in začnemo živeti – sedaj!

Srečno v prihajajočem letu!


Intervju

Pogovarjali smo se z onkologinjo dr. Simono Borštnar, zaposleno na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Povedala je, kako pomembna je preventiva, zdrav način življenja in še marsikaj. Rak ni nekaj, kar se dogaja nekje drugje, daleč od nas; svoje zdravje raje vzemimo v svoje roke.  (VEČ)

Kakšen je naš delovni stil – kakšne priganjalce nosimo v sebi

Imate kdaj občutek, da ne delate dovolj dobro, ali pa ugotavljate, da je v teh časih treba nadrejenim takoj ustreči …? Morda se vam zdi, da vas čas neprestano priganja, a si dopovedujete, da morate zdržati in pokazati, kako močni ste v sebi. Kako dolgo boste zdržali? Kaj se dejansko dogaja v vas?  (VEČ)

Koristno branje

Kdaj ste se nazadnje spraševali, ali nemara nimate dovolj moči, znanja, energije, da dosežete želene cilje. Nekateri imajo to v sebi, zato lahko uresničijo svoje sanje – na primeren ali manj primeren način. Eden izmed njih je tudi Korejec Sun Myung Moon. Zanimiva avtobiografija o človeku, ki zna unovčiti svoje prepričanje, da je edinstven. (VEČ)

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana