RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > E-Novice > 10. številka

10. številka


Čas gre res (pre)hitro. Včasih spolzi ali se izmuzne.
Tako s časovnim zamikom pošiljamo 10. številko e-novic.
  • V njej lahko preberete, v kakšnih stiskah se lahko znajdejo zaposleni na delovnem mestu, ko njihovi (šibki) nadrejeni svojo nemoč spreminjajo v moč tako, da se dobesedno izživljajo nad svojimi podrejenimi.
  • Prav tako lahko preverite, kako vaš delovni stil (kontraprepoved) blaži ali izničuje učinke prepovedi, ki jih nezavedno nosite s seboj še iz svojega otroštva.
  • Lahko tudi premislite, kako preroške so lahko v današnjem času besede Dalajlame.
  • Predvsem pa preverite, kje in kako se lahko naučite še več, ter kje in kako lahko preberete več v kratkem času.

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski
Prejeli smo pismo gospe Mance, v katerem prosi za pomoč, saj se je znašla v zelo neprijetni situaciji na delovnem mestu. Preberite, na kakšne težave je naletela v odnosu s svojo nadrejeno (VEČ).
 
Kako se delovni stili (priganjalci ali kontraprepovedi) dopolnjujejo s prepovedmi, ki jih kot breme preteklosti nosimo v sebi?
Ko boste spoznali delovanje (podzavedno moč) svojih prepovedi in kontraprepovedi (delovnih stilov), boste marsikatero breme preteklosti lahko opustili in lažje ter polnejše zaživeli (VEČ).
 
Koristno branje
Morda je prišel tudi čas, ko bi vsak prebivalec Zemlje moral premisliti, kako lahko s svojimi malimi koraki pripomore do velikih sprememb. Dalajlama ima o tem  jasno vizijo (VEČ).
 
Lahko se naučite še več


Jezikovna šola LINGULA ima za vas pripravljenih več zanimivih, koristnih in učinkovitih programov (http://www.lingula.si/index.php).

Med njimi je tudi RETORIKA. Preverite, povprašajte in se odločite: http://www.lingula.si/retorika/tatjana-zidar/index.php. Lahko boste izboljšali svoje retorične, komunikacijske in pogajalske veščine v slovenskem ter angleškem jeziku.
 
 
Tudi preberete lahko še več
  

Ste morda pred kratkim iskali informacije o novostih s področja kadrovanja in upravljanja s človeškimi viri? Ali ste morda želeli jasne in razumljive razlage s področja delovnega prava in kadrovske evidence, ki marsikateremu kadroviku povzročajo težave ali dileme?

Z geslom RETORIKA ZIDAR lahko pridobite brezplačen trimesečni dostop do on-line vestnika HR-Faktor. Potrebno je samo poslati geslo na naslov narocila@dashofer.si ter mu dodati še svoje ime, priimek in podatke podjetja.
Naj bo to darilo za vse, ki kljub manj obetavnim časom iščete načine, kako čim bolje delati z ljudmi in ustvarjati trdne medosebne odnose.

Še več o tem pa si lahko preberete na http://onnhrf.dashofer.si/onn/.

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana