RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > Blog

Blog

Thich Nhat Hanh: Delo; kako najti veselje in pomen v vsakem trenutku; Založba Primus

"Prava moč ni v vladanju, denarju ali orožju, temveč v globokem, notranjem miru," uči Thich Nhat Hanh. Če pomislimo na poslovni svet, o notranjem miru težko govorimo.

Več

Marko Juhant in Simona Levec: Varuh otrokovih dolžnosti

Koliko je danes pravih staršev – takih, ki znajo vzgajati svoje otroke v odgovorne odrasle? Koliko pa je takih, ki so sužnji, služabniki, sponzorji, samaritani ali meceni svojim otrokom. Kam sodite vi?

Več

Dalajlama: Etika za novo tisočletje

Beseda kriza je beseda, ki je pred časom nismo veliko uporabljali. Bili smo država in družba, ki ji je šlo dobro – zgodba o uspehu in podobno.

Več

Živim za svetovni mir (Sun Myung Moon)

Kdaj ste se nazadnje spraševali, ali nemara nimate dovolj moči, znanja, energije, da dosežete želene cilje. Nekateri imajo to v sebi, zato lahko uresničijo svoje sanje – na primeren ali manj primeren način. Eden izmed njih je tudi Korejec Sun Myung Moon. Zanimiva avtobiografija o človeku, ki zna unovčiti svoje prepričanje, da je edinstven.

Več

F**K IT oziroma K**C GLEDA

f-k-it-oziroma-k-c-gleda

Ste morda v položaju, ko imate vsega dovolj, ko ne veste več, kako se spopadati z vsakdanjimi tegobami tega sveta? Morda pomaga tudi kaka sočna kletvica, o kateri piše John C. Parkin. Preverite. Morda res deluje?

Več

Fredmund Malik, USPETI, VODITI, ŽIVETI

Morda želite razviti svoje sposobnosti vodenja. Verjamete, da se dober vodja »naredi«, zato se želite še marsikaj naučiti.

Več

Dr. Haim G. Ginott: Med staršem in otrokom

Knjiga je praktičen vodnik, ki staršem nudi konkretne sugestije ter rešitve v vsakdanjih situacijah s svojimi otroki. Nasveti, ki jih nudi knjiga, so izpeljani iz temeljnih načel komuniciranja, ki staršem omogočajo, da lahko s svojimi otroki živijo v vzajemnem spoštovanju in dostojanstvu.

Več

Dr. David Servan–Schreiber: Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize!

Vsak od nas je verjetno že iskal nove metode, kako se bolje počutiti, premagati stres ali ohraniti svoje zdravje. Morda boste med opisanimi sedmimi metodami našli tudi kako zase.

Več

Mala knjiga za velike starše

Kako kritizirate svoje otroke? Jim pravilno določite kazen, kadar je potrebna? Kako pa jih pohvalite, kadar si jo zaslužijo?

Več

Aravid Adiga: Beli tiger

Si Evropejci sploh lahko predstavljamo, kaj je revščina? Pomislimo na sodobno Indijo. Je tam sploh mogoča zgodba o uspehu? Je, samo cena zanjo je kruta, nečloveška, nam nerazumljiva.

Več

Robert I. Sutton: Ni prostora za prasce

Ste kdaj pri svojih sodelavcih naleteli na nemogoče »prasce«, ki žalijo, sramotijo, maltretirajo, ustrahujejo, ponižujejo, nadlegujejo … svoje podrejene oziroma sodelavce. Kako se soočite z njimi?

Več

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana