RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > Blog > Fredmund Malik,...

Fredmund Malik, USPETI, VODITI, ŽIVETI

Knjiga USPETI,VODITI,ŽIVETI avtorja Fredmunda Malika je knjiga, ki vam bo po avtorjevih besedah pokazala, kaj je treba vedeti in znati, če hočete biti kot vodilni res učinkoviti in uspešni – predvsem v poklicu, ki ga opravljate,prav tako pa tudi v vsakdanjem življenju. Avtor se je v svoji 25-letni praksi kot učitelj vodenja, podjetniški svetovalec in podjetnik srečal terspoznal s tisočimi vodij vseh starosti, položajev in kulturnih krogov. Z njimi se je pogovarjal, jih opazoval ter jim pomagal reševati njihoveprobleme in primere. Videl je,kako razmišljajo, kaj znajo in česane, kaj jim dela težave, kaj jih veseli in kaj teži. Spoznal je dobre in slabe vodje;takšne, ki vodijo prav,in takšne,ki delajo napake. Na osnovi vsega tega je napisal omenjeno knjigo, ki jo ponuja kot orodje, ki ga v podjetju ali organizaciji potrebuje vsak,  vedno in povsod. Knjiga vsebuje vse tisto znanje in orodja, ki jih moramo imeti na razpolago na vsakem položaju, ko moramo voditi in uspeti,a hkrati živeti in biti človek.
 
Avtor poudarja, da je to knjiga o pravilnem in dobrem vodenju – po čem se torej dobro vodenje razlikuje od napačnega in slabega. Po njegovem mnenju je edina pot, kako narediti ljudi uspešne, organizacije in podjetja pa sposobne za delovanje, pravilno in dobro vodenje. Pravilno vodenje zadeva vsakogar. V družbi ne more biti nihče uspešen, če ne razvije osnovnih vodstvenih sposobnosti. Precej drzno poudarja, da je vodenje globalno, univerzalno, neodvisno od kultur in enako po vsem svetu. Glede na kulturno in etnično raznolikost je Malik neomajen. Trdi, da so po vsem svetu vse organizacije, ki dobro delajo, vodene enako. Pravilno vodenje je po njegovem mnenju povsod enako; samo različni primeri zahtevajo različne stopnje mojstrstva vodenja.
 
Druga drzna misel, ki jo avtor zagovarja v svoji knjigi, je trditev, da je vodenje obrt, ki se je naučimo. Kdor obvlada obrt dobrega in pravilnega vodenja, ne potrebuje marsičesa, kar sicer velja za nujno. Da bi bili kot vodje učinkoviti, ne potrebujemo niti navdušenja, niti vizij, »liderstva« in karizme. Še vedno namreč velja mnenje, da mora biti posameznik rojen za vodjo, da je to stvar osebnosti in se tega ne da naučiti. Nastala je predstava, da mora biti zlasti vrhunski vodja mešanica med antičnim junakom, Nobelovim nagrajencem in pop zvezdo. Na vprašanje, ali se vodenja da naučiti, avtor ne da enoglasnega odgovora, pač pa odgovarja z vprašanjem: česa se pri vodenju da naučiti? Osebnost in osebnostne poteze posameznika niso nepomembne in lahko prinašajo prednosti. Po avtorjevem mnenju je gotovo, da se da veliko več naučiti kot večina misli. Vodenje pomeni akcijo, to pomeni ukrepanje, pomeni izvedbo, vse to pa je že stvar obrti.
 
Idealnega vodje po avtorjevem mnenju ni. Ni pomembno vprašanje, kakšen je genialni vodja, treba se je vprašati, kakšen je učinkovit vodja. To vprašanje pa se bistveno razlikuje od prejšnjega. Pri vodenju ne izhajajmo iz genija, temveč iz navadnega človeka. Saj drugačnih konec koncev ni, pa čeprav vedno srečujemo ljudi, ki bodo to težko priznali.
 
Če bi torej radi izvedeli, kako navadnega človeka usposobiti za izredne dosežke, preberite omenjeno knjigo. Našlo se bo marsikaj, kar vam bo dalo misliti in bo razbilo marsikatero menedžersko dogmo o vodenju.
 
Boris Gale

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana