RETORIKA - Tatjana Zidar Gale s.p.

Nahajate se: > Blog

Blog

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski

Pisala nam je ga. Mihaela (44 let) in Ljubljane. Sooča se težavami, ki so se pričele, ko je napredovala na mesto vodje svojim sodelavcem, s katerimi je bila pred tem na enaki hierarhični ravni.

Več

Thich Nhat Hanh: Delo; kako najti veselje in pomen v vsakem trenutku; Založba Primus

"Prava moč ni v vladanju, denarju ali orožju, temveč v globokem, notranjem miru," uči Thich Nhat Hanh. Če pomislimo na poslovni svet, o notranjem miru težko govorimo.

Več

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski

Svojo stisko nam je zaupala tudi Metka (35 let) iz Murske Sobote, ki se sooča s težavami pri postavljanju meja in s tem, kako reči ne.

Več

Marko Juhant in Simona Levec: Varuh otrokovih dolžnosti

Koliko je danes pravih staršev – takih, ki znajo vzgajati svoje otroke v odgovorne odrasle? Koliko pa je takih, ki so sužnji, služabniki, sponzorji, samaritani ali meceni svojim otrokom. Kam sodite vi?

Več

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski

Prejeli smo pismo ge. Maje (32 let) iz Postojne. Znašla se je v neprijetni situaciji, saj po službi prostega časa ne želi preživljati zgolj s svojimi sodelavci, kar pa jim ni všeč. Postajajo neprijazni, kak zloben komentar jim tudi ni tuj …

Več

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski

Pisala nam je ga. Ksenija (37 let) in Kopra. Pred desetimi leti je nepričakovano postala mama deklice s telesno hibo. Zaradi tega se še vedno sooča s sramom in ne ve, kako biti deklici za zgled ter ji pomagati do samostojnega življenja.

Več

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski

Prejeli smo pismo g. Dejana (40 let) iz Maribora. Znašel se je v neprijetnem položaju, ko je v podjetje, kjer je zaposlen, prišlo njegovo nekdanje dekle. Žal je posegla po maščevanju zaradi neuspele njune zveze pred več leti...

Več

Dalajlama: Etika za novo tisočletje

Beseda kriza je beseda, ki je pred časom nismo veliko uporabljali. Bili smo država in družba, ki ji je šlo dobro – zgodba o uspehu in podobno.

Več

Zgodbe ljudi, ki so se znašli v stiski

Pogosto lahko slišimo, kaj se dogaja ljudem na delovnem mestu. Ko jih poslušamo, se večkrat čudimo, kako je mogoče, da se to dogaja, in to pri nas. Lahko se počutimo nemočne, saj ne vemo, kako bi lahko težave rešili. Morda začutimo jezo, saj vidimo, da se ljudem dogajajo krivice. Kaj storiti?

Več

Živim za svetovni mir (Sun Myung Moon)

Kdaj ste se nazadnje spraševali, ali nemara nimate dovolj moči, znanja, energije, da dosežete želene cilje. Nekateri imajo to v sebi, zato lahko uresničijo svoje sanje – na primeren ali manj primeren način. Eden izmed njih je tudi Korejec Sun Myung Moon. Zanimiva avtobiografija o človeku, ki zna unovčiti svoje prepričanje, da je edinstven.

Več

Pogovarjali smo se z onkologinjo dr. Simono Borštnar, zaposleno na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Pogovarjali smo se z onkologinjo dr. Simono Borštnar, zaposleno na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Povedala je, kako pomembna je preventiva, zdrav način življenja in še marsikaj. Rak ni nekaj, kar se dogaja nekje drugje, daleč od nas; svoje zdravje raje vzemimo v svoje roke.

Več

Pogovarjali smo se s Klavdijo Kosmač Toplišek, direktorico jezikovne šole Lingula

pogovarjali-smo-se-s-klavdijo-kosmac-toplisek-direktorico-jezikovne-sole-lingula

Pogovarjali smo se z Klavdijo Kosmač Toplišek, direktorico jezikovne šole Lingula. … Povedala je, kaj je treba vedeti, ko se v podjetju odločamo za tečaje tujih jezikov, kako bomo najhitreje spregovorili in kaj za to potrebujemo.

Več

F**K IT oziroma K**C GLEDA

f-k-it-oziroma-k-c-gleda

Ste morda v položaju, ko imate vsega dovolj, ko ne veste več, kako se spopadati z vsakdanjimi tegobami tega sveta? Morda pomaga tudi kaka sočna kletvica, o kateri piše John C. Parkin. Preverite. Morda res deluje?

Več

Fredmund Malik, USPETI, VODITI, ŽIVETI

Morda želite razviti svoje sposobnosti vodenja. Verjamete, da se dober vodja »naredi«, zato se želite še marsikaj naučiti.

Več

Dr. Haim G. Ginott: Med staršem in otrokom

Knjiga je praktičen vodnik, ki staršem nudi konkretne sugestije ter rešitve v vsakdanjih situacijah s svojimi otroki. Nasveti, ki jih nudi knjiga, so izpeljani iz temeljnih načel komuniciranja, ki staršem omogočajo, da lahko s svojimi otroki živijo v vzajemnem spoštovanju in dostojanstvu.

Več

Pogovor s Tomažem Boltinom, predsednikom Sindikata bančništva Slovenije (SBS).

SBS je zveza sindikatov delavk in delavcev v bankah, Banki Slovenije in drugih finančnih organizacijah.

Več

Dr. David Servan–Schreiber: Ozdravimo depresijo, tesnobo in stres brez zdravil in psihoanalize!

Vsak od nas je verjetno že iskal nove metode, kako se bolje počutiti, premagati stres ali ohraniti svoje zdravje. Morda boste med opisanimi sedmimi metodami našli tudi kako zase.

Več

Pogovor z mag. Zdenko Birman Forjanič

Pogovarjali smo se z mag. Zdenko Birman Forjanič, ki v Andragoškem centru Slovenije že več kot dvajset let izvaja izobraževalne programe za ljudi, ki formalno ali neformalno poučujejo odrasle. Pojasnjuje nam, katere veščine odlikujejo učitelja odraslih.

Več

Pogovor z izr. prof.dr. Dejanom Jelovcem

Pogovorjali smo se z izr. prof. dr. Dejanom Jelovcem, ki pojasnjuje spremembe na področju vrednot ljudi. Ugotavlja, kaj se dogaja z našo odgovornostjo, strpnostjo in spoštovanjem sočloveka. Predvsem pove, da nadrejeni spoštovanja ne bodo pridobili z ustrahovanjem, dosegli ga bodo z racionalno avtoriteto.

Več

Mala knjiga za velike starše

Kako kritizirate svoje otroke? Jim pravilno določite kazen, kadar je potrebna? Kako pa jih pohvalite, kadar si jo zaslužijo?

Več

Aravid Adiga: Beli tiger

Si Evropejci sploh lahko predstavljamo, kaj je revščina? Pomislimo na sodobno Indijo. Je tam sploh mogoča zgodba o uspehu? Je, samo cena zanjo je kruta, nečloveška, nam nerazumljiva.

Več

Robert I. Sutton: Ni prostora za prasce

Ste kdaj pri svojih sodelavcih naleteli na nemogoče »prasce«, ki žalijo, sramotijo, maltretirajo, ustrahujejo, ponižujejo, nadlegujejo … svoje podrejene oziroma sodelavce. Kako se soočite z njimi?

Več

Pogovor z doc. dr. Matejko Grgič, znanstveno direktorico Slov.I.K.

Kaj pravi o izobraževalnih navadah Italijanov in Slovencev doc. dr. Marjetko Grgič, znanstvena direktorica Slov.I.K.-a (slovenski izobraževalni konzorcij).

Več

Coaching in terapija

Kontakt

Telefon:
(01) 437 23 33
031 308 900
Fax:
(01) 437 23 33

Naslov:
Šmartinska 68, 1000 Ljubljana